SZOLGÁLTATÁSAINK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Hírlevelünkben tájékoztatjuk az aktualitásokról, klinikánkon bevezetett új szolgáltatásainkról, az akcióinkról és érdekességekről.

Valamint időről időre hasznos tanácsokkal, információkkal igyekszünk segítséget nyújtani Önnek az egészséges fog- és szájhigiénia megőrzésében, a szájbetegségek megelőzésében.

Név:*
E-mail:*
INGYENES KEZELÉSI TERV

Kihagyhatatlan lehetőség! Küldje el nekünk röntgenfelvételét még ma és fogorvosaink ingyenesen, on-line elkészítik Önnek kezelési tervét!

Tovább a kezelési tervhez


Fogpótlás \ Koronák, hidak

Koronát alkalmazunk abban az esetben, ha a fog nagymértékben roncsolódott, de az is előfordul, hogy esztétikai okok miatt készíttet valaki koronákat, ha nem elégedett fogai színével, esetleg formájával.

Egy jól elkészített, minőségi és precíz korona, akár 10-15 évig is tartó esztétikus megjelenést eredményez viselőjének.

fogászati koronák és hidak
A magas szakmai színvonalú, korszerű és fogtechnikai laboratóriummal ellátott rendelőkben élethű, természetes hatású esztétikus koronákat és hidakat készítünk.
A kezelés során a páciensnek lehetősége nyílik a fogpótlás szájba próbálására és a fogszín egyéni meghatározására. Így a páciens alakíthatja magának a készítendő fogpótlás nagyságát, állását, formáját, szabályosságát, stb.

Elkészítésüknek legfontosabb szempontja a pontosság, a koronák és hidak tökéletes széli záródása. Ha egy fogpótlás rosszul zár, akkor az alatta lévő fog elromlik, alászuvasodik. Az elálló szélű, rosszul záró koronák nehezen tisztíthatóak, ez egyrészt fogszuvasodáshoz, másrészt fogkövesedéshez és következményeként fogágybetegségek kialakulásához vezethet.


Koronát és hidat különféle anyagokból készíthetünk:


Fémkerámia pótlások

A fémkerámia pótlásokat porcelánleplezéssel készítjük. A pótlás testét valamilyen fémötvözet képezi. Erre a vázra égetik rá a tetszőleges színű porcelánleplezést. A fogpótlás a fém váz révén kellően erős, strapabíró, a porcelán leplezés révén szép. Jelenleg Magyarországon a legtöbb fogpótlás ezzel a módszerrel készül.


Aranykerámia pótlások

 

aranykerámia fogpótlásA fogpótlás vázát speciális arany ötvözetből készítjük. Elkészítése a fogorvos és a fogtechnikus részéről nagy pontosságot, így kiemelt figyelmet igényel.

Az arany kiválóan önthető, ezért rendkívül pontosan illeszkedő fogpótlás típus, megfelelő ragasztó alkalmazásával így szinte megbonthatatlan széli záródás alakítható ki a fog és a fogpótlás között.

A felhasznált arany természetes baktériumölő, fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik. Allergiát gyakorlatilag nem okoz, szövetbarát, ezeknek köszönhetően az ilyen fogpótlás kihordási ideje a leghosszabb, megfelelő szájhigiénia esetén rendkívül hosszú élettartamú.


Cirkónium pótlások

A mai legmodernebb esztétikai fogászat által kínált csúcsminőségű prémium fogpótlások.

Az így készült fogpótlás nem tartalmaz fémet, miden rétege fogszínű. cirkonium fogpótlásEz az a fogpótlás típus, amely tökéletesen utánozza saját fogaink rétegeit és természetes átlátszóságát, így ezek a fogpótlások tökéletesen esztétikusak és mindemellett rendkívül tartósak is.

A legtökéletesebb mikron pontosságú széli zárást a mai legmodernebb CAD/CAM rendszer használatával lehet elérni. A fogakról vett lenyomat alapján készített mintát egy háromdimenziós lézer letapogató gép segítségével digitalizáljuk és számítógép által vezérelt gépek készítik a fogpótlások cikónium-dioxid vázát, emberi kéz érintése nélkül, hiba lehetőségeket kizárva.

A végeredmény a tökéletes pontosság és a magasszintű esztétika utánozhatatlan ötvözete!


Kinek ajánljuk a cirkónium-oxid koronát?

 • régi fémkerámia koronájának cseréje szükségessé vált (szürke a széle, fémcsík látható)
 • gyökérkezelt, elszíneződött a foga
 • foghiánya van (a legesztétikusabb pótlás a cirkónium korona)
 • ínygyulladás, kellemetlen lehelet megszűntetése
 • implantációs fogpótlások esetén (cirkónium implantátumra javasolt a cirkónium felépítmény)


A cirkónium oxid korona előnyei:

 • esztétikus, ultrapontos mivel a cirkónium pótlások a már említett ún. cad/cam eljárással készülnek.
 • élethű: egy cirkon pótlást gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni a valódi fogaktól.
 • megbízható, hosszú élettartamú: Az elmúlt 10 évben több millió cirkon korona és híd készült világszerte, a páciensek legnagyobb megelégedettségére. Klinikai vizsgálatok sora kimutatta, hogy a cirkónium pótlások rendkívül megbízhatóak, hosszú évekig, évtizedekig szolgálnak.
 • biokompatiblis: a cirkónium-oxid nem tartalmaz semmilyen fémet, így az allergia kockázata gyakorlatilag kizárt. Megfelel a legszigorúbb implantológiával kapcsolatos követelményeknek is így az íny tökéletesen egészséges a koronák, ill. a hidak körül.
 • a vállas preparálás miatt az íny egészséges rózsaszínű marad, nem lesz gyulladt, nem kékül el


Hogyan készül el egy korona vagy híd pótlás?

A korona illetve hídpótlás több lépésben készül el:

 • Első körben a fogakat nagy gondossággal elő kell készíteni.
 • Ezt követi a lenyomatvétel valamint a fogszín meghatározása.
 • A következő munkafázis a fogtechnikai laboratóriumban folytatódik, elkészítik a fogpótlás vázát, melyet a fogorvos a páciens szájában ellenőriz.
 • Ha mindent rendben talál, vékony rétegekből felkerül a kerámialeplezés.

 

Fogorvosaink a hagyományos előkészítési módszer helyett a vállas előkészítés módszerét alkalmazzák. cirkonium pótlásA fog nyakánál körkörösen egy körülbelül 1- 2 mm szélességű vállat alakítunk ki az íny szintjében vagy elülső fogak esetében kicsivel az íny alatt. A módszer alkalmazása jelentős többletmunkával jár, azonban az így készített fogpótlás esztétikusabb és tartósabb is. Ezzel tudjuk biztosítani pácienseink számára a tökéletes eredményt és ezáltal a maximális elégedettségüket.


Vissza a fogpótlásokhoz

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Töltse ki űrlapunkat és fogorvosaink ingyenesen
elkészítik Önnek a kezelési tervét.
INGYENES KEZELÉSI TERV

Kapcsolatfelvételi űrlap
KIHEZ MENJEK KEZELÉSRE?
Dr. Szabó Zoltán
Dr. Szabó Zoltán
vezető fogszakorvos, intézményvezető
Dr. Elek Anna
Dr. Elek Anna
fogorvos, fogszabályzó szakorvos
Dr. Nyorba Péter
Dr. Nyorba Péter
fogszakorvos
Dr. Béres Anita
Dr. Béres Anita
fogszakorvos
Dr. Zubek László
Dr. Zubek László
aneszteziológus szakorvos
Dr. Benson Dániel
Dr. Benson Dániel
fogszakorvos
Munkatarsaink
ORVOSAINK VÁLASZOLNAK

Bátran tegye fel kérdéseit minden fogorvosláshoz, fogpótláshoz kapcsolódó témában! Bármilyen panasza van vagy csak bizonytalan és tanácsra van szüksége hozzáértő tájékoztatással állunk az Önök rendelkezésére.

A személyes orvosi konzultációt és a vizsgálatokat nem helyettesíti, viszont sok kérdésére választ kap ha fogszakorvosunktól érdeklődik az interneten.

Tovább a rovathoz